Accident grav în satul Bozieni. Şoferul a fost reţinut. O pasageră, în stare critică

Embed:

Patru persoane au ajuns la spital, după ce microbuzul de linie în care se aflau a derapat şi a intrat într-un copac. Accidentul a avut loc în apropiere de satul Bozieni, raionul Hânceşti.

Potrivit poliţiştilor, de vină este şoferul, în vârstă de 61 de ani, care circula cu viteză pe timp de ninsoare. Mai mult, anvelopele de iarnă a bărbatului erau uzate.

Din câteva imagini înregistrate de un martor ocular se vede că microbuzul, care transporta pasageri din Chişinău în satul Gura Galbenei, a fost făcut zob.

La faţa locului au intervenit şi pompierii, pentru a scoate o femeie, care a rămas blocată între fiare. Pentru a evita astfel de cazuri, poliţiştii recomandă şoferilor să fie precauţi, să conducă cu viteză redusă şi să pornească la drum cu maşina echipată pentru iarnă.

Şoferul microbuzului care ieri a provocat accidentul în satul Bozieni, Hânceşti, soldat cu moartea unui copil de 12 ani, a fost reţinut pentru 72 de ore. Între timp, mama victimei, în vârstă de 45 de ani, a fost transferată cu Aviasan în stare extrem de gravă la Spitalul de Urgenţă din Chişinău. Femeia a fost internată în secţia de reanimare şi imediat supusă unei intervenţii chirurgicale.

"Pacienta cu un politraumatism critic unde predomină traumatism cranio- cerebral. Conform informaţiilor vitale a fost luată la intervenţia neurochirurgicală. Acum pacienta este conectată la aparataj şi este sedată medicamentos, în coma medicamentoasă", a declarat Igor Curov, şef la Departamentul de Medicină Urgentă.

Alţi şapte pasageri, care se aflau în microbuzul de pe cursa Chişinău - Gura Galbenei, sunt internaţi în continuare la Spitalul din Hânceşti. Vehiculul a derapat de pe drum şi a ajuns într-un copac. În urma accidentului, poliţiştii au solicitat informaţii despre persoanele care au verificat şi au admis ca microbuzul să pornească la drum cu anvelope uzate. La fel, urmează să vină cu explicaţii şi drumarii din regiune, care nu ar fi curăţat la timp porţiunea de şosea unde a avut loc tragicul accident. Şoferul de 61 de ani, care este vizat deja într-o cauză penală, riscă până la şapte ani de puşcărie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu