ACCIDENT GRAV în Hong Kong: 5 morţi şi 32 de răniţi

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa vineri, iar alte 32 au fost rănite în ciocnirea foarte violentă între un autocar care transporta spre aeroportul din Hong Kong angajaţi ai companiei Cathay Pacific şi un taxi, a anunţat poliţia, scrie agerpres.ro.

Accidentul, petrecut în zorii zilei pe Insula Tsing Yi, a sfărâmat jumătatea din spate a taxiului şi a smuls partea din faţă a autocarului, potrivit imaginilor publicate de media locale.

"Credem că taxiul a rămas în pană şi s-a oprit pe banda stângă. Circa 40 de minute mai târziu, autocarul l-a lovit din spate", a declarat un înalt responsabil al poliţiei din Hong Hong, Yip Siu-ming.

Şoferul autocarul a pierdut apoi controlul vehiculului care a lovit balustrada din dreapta, apoi cea din stânga, şocuri atât de violente încât trei pasageri au fost aruncaţi afară din autocar. Conducătorul acestuia în vârstă de 62 de ani a fost, de asemenea, proiectat în exterior şi rănit.

Şoferul taxiului, doi bărbaţi şi două femei au murit, a precizat poliţia.

Compania aeriană Cathay Pacific a confirmat că o "navetă transportându-i pe angajaţii noştri a fost implicată în această dimineaţă într-un accident rutier".

Yip Siu-ming a mai informat că anchetatorii trebuie să verifice dacă şoferul autocarului, care lucra de 10 ore, nu era obosit sau sub influenţa alcoolului.

"Evident că şoferul nu a văzut taxiul în pană pe şosea", a declarat Yip Siu-ming, precizând că şoferul trebuia să lucreze între orele 19.00 şi 07.00.

Accidentul s-a produs pe Insula Tsing Yi, pe una dintre autostrăzile care uneşte aeroportul internaţional, situat pe Insula Lantau, cu Peninsula Kowloon şi Insula Hong Kong.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu