Accident feroviar cu 40 de morţi şi peste 500 de răniţi: Un tren a rămas fără frâne şi s-a izbit de o platformă

Embed:

40 de oameni au murit şi cel puţin 550 au fost răniţi într-un accident de tren produs la Buenos Aires, informează Jurnalul.ro. Potrivit unui oficial din cadrul Ministerului argentinian al Transporturilor, accidentul a avut loc în momentul în care garnitura a intrat în staţia Once, aflată în partea de vest a oraşului. Potrivit martorilor, trenul nu a încetinit, la intrarea în staţie, şi s-a izbit de o platformă.

"Trei sute patru zeci de persoane au suferit politraumatisme. Numeroase persoane sunt blocate în vagoane. Nu ştim încă dacă sunt şi morţi. Trenul a intrat în gară cu viteza de 20 de kilometri pe oră şi a lovit tampoanele de oprire de la capătul liniei. Accidentul este foarte grav. Vagoanele s-au lovit unul de celălalt. Totul este filmat şi va fi studiat", a declarat JP Schiavi, secretar în ministerul Transporturilor.

În mai puţin de o oră, însă, bilanţul răniţilor s-a ridicat la 550 de persoane, în timp ce alţi 40 de pasageri au murit în accident.

Circa 15 ambulanţe au fost trimise la faţa locului, însă paramedicii au fost copleşiţi de numărul mare de răniţi. "Impactul a fost foarte mare pentru că trenul era plin", a spus unul dintre pasageri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu