Accident aviatic în Rusia. Anchetatorii au găsit cutiile negre ale aeronavei prăbuşite

Embed:

Tragedia aviatică din Rusia, în care au murit 71 de oameni, i-a schimbat planurile lui Vladimir Putin. Preşedintele rus și-a amânat o vizită de lucru în Soci și a organizat o celulă de criză. Între timp, anchetatorii au găsit cutiile negre ale aeronavei.

Doar după ce vom cerceta cutiile negre și vom efectua toate investigaţiile necesare, vom putea vorbi despre cauzele tragediei. Acum, misiunea noastră este să oferim tot ajutorul rudelor victimelor acestui accident", a spus ministrul Transporturilor din Rusia, Maxim Socolov.

"În acest moment, se efectuează lucrări pentru identificarea corpurilor neînsufleţite. Am organizat și un punct de păstrare a corpurilor", a declarat viceministrul Sănătății din Rusia, Serghei Kraevoi.

În aeroportul din Orsk, unde urma să aterizeze aparatul de model AN-148, apropiaţii victimelor au fost asistaţi de medici şi psihologi.

Iar în fața primăriei din Orsk, oamenii aduc flori, jucării și aprind candele în memoria decedaților, majoritatea localnici. Orașul este mic și toți se știu unul pe altul.

"La bord se afla și o prietenă foarte bună de-a mea. Avea trei copii, venea acasă la ei. Nu pot să cred că nu mai este. Era o femeie frumoasă, plină de viață și tânără."

"Mi-e foarte greu. Acest avion zbura în fiecare zi deasupra casei noastre. Noi îl întâmpinam și îl petreceam. El zbura și noi îi spuneam: "Salut, pasăre de la Moscova!"

La bordul avionului trebuia să fie și Maxim Kolomeițev cu prietena sa. Bărbatul, care împlinise ieri 35 de ani, planifica să zboare în Orsk, la părinți, însă a schimbat biletele în ultima clipă.

"Toți îmi spun că m-am născut sub o stea norocoasă. Nu, nu m-am născut sub o stea norocoasă, pur și simplu au intervenit anumite împrejurări. Transmit condoleanțe rudelor celor decedați", a declarat omul de afaceri, Maxim Kolomeiţev.

Autoritățile ruse au anunţat că fiecare familie va primi compensații materiale în valoare de un milion de ruble, echivalentul a 14.000 de euro.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, şeful statului, Igor Dodon, și premierul Pavel Filip au exprimat condoleanţe rudelor victimelor.

Iar ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, i-a transmis un mesaj de susținere omologului său rus, Serghei Lavrov.

La bordul avionului care aparţinea companieie Saratov Airlines se aflau 65 de pasageri şi şase membri ai echipajului. Nimeni dintre ei nu a supravieţuit.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu