Accesul la informație și normele de reglementare pentru media, discutate de Andrian Candu şi reprezentantul OSCE pentru libertatea presei

Accesul la informație și normele de reglementare pentru media au fost discutate la întrevederea președintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, Harlem Desir, invitat de onoare la Gala ADAMI Media Prize, desfășurată anul acesta sub patronajul Președintelui Parlamentului.

Președintele Parlamentului a făcut o prezentare a proiectelor adoptate în domeniul mass-media și care au fost elaborate de Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media din Republica Moldova. Pentru prima dată experți și profesioniști în domeniu au elaborat norme legislative, votate de Parlament, conform angajamentului asumat de Andrian Candu la constituirea Grupului de lucru.

Până în prezent, au fost adoptate Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova, Concepția națională de dezvoltare a mass-media, Concepția securității informaționale, Legea privind atragerea investițiilor străine în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale. Ultimul proiect urmează să încurajeze și să faciliteze dezvoltarea produselor media locale, unul din elementele principale în lupta cu dezinformarea și propaganda externă. 

Referindu-se la proiectul legii privind protecția datelor cu caracter personal, Andrian Candu a declarat că acesta urmează să fie votat în prima lectură pentru a fi supus ulterior dezbaterilor și consultărilor cu societatea civilă.

În timpul discuției au fost abordate politicile de stat privind libertatea presei și discutate domeniile în care Oficiul Reprezentantului OSCE pentru libertatea presei poate oferi asistență.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu