Accesul în aproximativ un sfert din Marea Neagră, blocat de către Federația Rusă

Accesul în aproximativ un sfert din Marea Neagră este blocat de către Federația Rusă. Timp de o lună, zona prin care trec rutele internaţionale de transport maritim spre Ucraina, Bulgaria, Georgia şi România sunt blocate. 

Cinci zone din Marea Neagră sunt blocate din data de 24 iulie, suprafața totală de 118.570 kilometri pătraţi reprezintă mai mult de un sfert din suprafața totală a mării.

Interdicția de acces este valabilă până în data de 19 august, timp în care Rusia va desfășura exerciții de pregătire militară. Anterior, Rusia a blocat o suprafaţă de 8.000 de kilometri pătraţi în Marea Neagră.

„Practic, zonele respective corespund rutelor de transport maritim internaţional obişnuite şi recomandate către Bulgaria, Georgia, România şi Ucraina, legătura maritimă cu aceste ţări fiind aproape blocată... Astfel de acţiuni ar trebui considerate un alt act de agresiune hibridă pe mare nu numai împotriva Ucrainei, ci şi a altor ţări din regiunea Mării Negre.” , citează un ziar din Ucraina, citat de a1.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu