Acces liber pentru presă la mitingul de 1 mai din PMAN

Accesul pentru mass-media la mitingul solidarităţii şi festivalul internaţional al muncii „Pace! Muncă! Mai!”, care va avea loc la 1 mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale, va fi liber, iar informaţiile apărute în presă, potrivit cărora accesul va fi limitat, nu corespund realităţii, se arată într-un comunicat al Confederaţia Naţionala a Sindicatelor din Moldova (CNSM).

Înregistrarea jurnaliştilor, se face pentru a asigura condiţiile de securitate şi pentru respectarea cerinţelor organizatorice, fiind necesară pentru accesul la centrul de presă, care va fi amplasat în preajma scenei. Centrul de presă va fi amenajat într-un cort special, pentru a proteja jurnaliştii de razele solare sau de precipitaţii, fiind dotat cu scaune, instrumente de cancelarie şi băuturi răcoritoare.

Centrul de presă este creat la solicitarea instituţiilor mass-media naţionale şi internaţionale, pentru a oferi  jurnaliştilor posibilitatea de a mediatiza evenimentul în condiţii comode, având acces direct la reprezentanţii sindicatelor, patronatelor, Guvernului RepubliciiMoldovaşi experţi internaţionali.

Confederaţia Naţionala a Sindicatelor din Moldova este constituită din 29 de centre sindicale naţional-ramurale, care întrunesc peste 500 mii membri de sindicat. Printre ei sînt angajaţi din învăţământ şi ştiinţă, agricultură şi alimentaţie, deservirea socială şi producerea de mărfuri, comunicaţii, construcţii, industria uşoară, cooperaţia de consum, comerţ şi antreprenoriat, industria chimică şi resursele energetice, oameni de cultură, colaboratori din sistemul MAI, instituţiile de stat şi multe alte ramuri. Confederaţia Naţională a Sindicatelor dinMoldovaeste membru cu drepturi depline al Confederaţiei Generale a Sindicatelor (or. Moscova).

Din februarie 2010 CNSM a devenit membru al Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor (ITUC), care întruneşte în rândurile sale 311 centre sindicale naţionale din 155 de ţări şi regiuni cu totalul de 175 milioane de membri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu