ACCES BLOCAT! Şoferii care şi-au parcat neregulamentar maşinile le dau bătăi de cap drumarilor pentru a deszăpezi curțile blocurilor

Embed:

Efortul muncitorilor de la Exdrupo de a deszăpezi Capitala a fost, pe alocuri, zădărnicit de şoferii care şi-au parcat prost maşinile: pe marginea carosabilului sau în curțile blocurilor, blocând accesul utilajelor.

Noaptea trecută, ofițerii de patrulare au desfăşurat o acțiune de informare în acest sens. Poliţiştii au lăsat pliante informative pe parbrizele automobilelor parcate la voia întâmplării, prin care i-au rugat pe şoferi să respecte munca drumarilor.

"Noi intervenim cu o rugăminte către cetățeni ca să nu blocheze căile de acces a tehnicii de deszăpezire și să respecte regulamentul circulației rutiere. Să nu parcheze pe gazoane, pe trotuare și să nu facă blocaj în curți", a menţionat Eugen Veisea,  comandant de pluton, Inspectoratul Național de Patrulare.

Noaptea trecută, drumarii au înlăturat zăpada de pe marginea carosabilului, acolo unde a fost posibil.

"Astăzi prioritar vom merge în zonele unde ieri nu am avut posibilitate din cauza mașinilor parcate neregulamentar, deja vom continua presurarea materialului antiderapant după necesitate", a explicat Sergiu Tomiţă, șef de producție EXDRUPO.

Muncitorii spun că le este greu să lucreze când maşinile sunt parcate aiurea:

"Cu așa tehnică mare e greu de curățit când sunt mașini, circulație. Nu se învață minte, mai sunt care mai stimează, dar nu prea. Le ocolim, mai ieșim a doua seară unde poate le-au luat și lărgim drumurie să putem circula".

Dacă unii șoferi au găsit scuze, alții au evitat discuţia cu echipa Publika TV:

" - Ați parcat - o într-un loc cam nepotrivit.
- Nu, e parcată pe aceea neagră care stă pe parcare normală. Da vedeți la noi curtea e plină, adică nu depinde numai de mine, nu-i de vină numai mașina mea".

"- Cine dintre șoferi a parcat aici?
- Toţi"

Unii pietonii sunt deranjaţi de atitudinea conducătorilor auto:

"Câteodată și pe trotuar e parcată, da, cum să mai meargă să deszăpezească, la noi niciodată n-a fost ca la oameni". 

Noaptea trecută, în Capitală, 39 de autospeciale au fost scoase despre a îndepărta zăpada.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu