Acasă la Victor Mihalachi, moldoveanul care a adus României primele două titluri mondiale din 2010

Embed:

"Am fost de acord ca Victor să plece în România, însă uneori îmi este foarte dor de el", spune mama dublului campion mondial la caiac-canoe, Victor Mihalachi. Tatăl i-a fost primul antrenor. Părinţii au fost cei care i-au cultivat dragostea pentru sport.

Victor Mihalachi a adus României primele două titluri mondiale din 2010. Sportivul basarabean, plecat de acasă acum trei ani, provine dintr-o familie de intelectuali, care au ştiut cum să-i cultive dragostea faţă de sportul, care acum l-a făcut celebru.

Părinţii lui Victor l-au sprijinit mereu. Victor a plecat din Moldova în 2007, când avea doar 19 ani.

Victor Mihalachi are 21 de ani. A început antrenamentele la vârsta de 11 ani, când a ajuns la Liceul Sportiv din Chişinău. Este multliplu campion al Moldovei şi României la caiac-canoe, pe distanţa de 500 de metri. În 2007, a devenit campion european printre juniori pentru Moldova, împreună cu Hariton Ivanov. Cea mai mare performanţă a obţinut-o însă acum câteva zile la Poznan, unde împreună cu românul Alexandru Dumitrescu, a devenit dublu campion mondial la caiac canoe, la probele de 500 şi 1000 metri.

Lasă un comentariu