Acasă la Guguță: Festivalul a debutat cu spectacolul "Lebedele sălbatice"

Embed:
Zeci de actori din şase teatre din ţară vor urca pe o singură scenă în cadrul festivalului anual pentru copii "Acasă la Guguță". Evenimentul a debutat cu spectacolul "Lebedele sălbatice", montat de actorii Teatrului Municipal de Păpuși "Guguță".

Spectacolul de lansare relatează poveste unei prinţese a cărei fraţi au fost transformaţi în lebede, din răzbunare. Pe aceeaşi scenă, concomitent au ieşit actorii şi păpușile. Această combinaţie le-a fost pe plac atât copiilor, cât şi maturilor.

"Am un rol foarte frumos, care a fost vrăjită, dar nu atât ea cât fraţii ei şi ea sacrificându-se pentru ei, a încetat să mai vorbească", a menţionat Lucia Zmuncilă, actriţă.

"Mi se pare interesant. Îmi place că fraţii s-au reunit şi că fraţii o ajută pe Elsa", a spus o spectatoare.

"Vin cel mai des la teatru în vacanţa de vară. Teatrul ajută copii la dezvoltarea imaginaţiei", a menţionat un spectator.

Evoluţia în cadrul spectacolului de lansare a festivalului este o mare responsabilitate, spun actorii, pentru că şi publicul, format preponderent din copii, e mai greu de impresionat.

"Maturul cumva îl mai poţi minţi, copilul nu. Dacă ai minţit copilul în scenă, dacă nu eşti firesc, copilul nu te mai ascultă", a declarat Eugen Nicov, actor.

În spectacolul de lansare a evoluat şi directorul Teatrului de Păpuși "Guguță", Gabriela Lungu, care a interpretat rolul vrăjitoarei: "Este o premieră, spectacolul a fost dat în 20 septembrie şi e un spectacol mai proaspăt, celelalte spectatorii noştri deja le-au văzut".

Festivalul "Acasă la Guguță" este la cea de-a cincea ediţie şi va dura până duminică. Acesta se va încheia cu spectacolul "Mama este Soarele". Preţul unui bilet este de 50 de lei.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu