"Academie, drepţi!" Corman şi Marinuţa au discutat despre politică în compania studenţilor militari

Embed:

Moldova are nevoie de stabilitate, iar Armata Națională are un rol determinant în asigurarea acesteia. Este părerea exprimată de către vicepreședintele PDM, Igor Corman, și de fostul ministru al Apărări, Vitalie Marinuță, care au participat astăzi la o întâlnire cu studenții Academiei Militare"Alexandru cel Bun" din Chișinău. 

Igor Corman le-a vorbit studenților de la Academia Militară despre importanța menţinerii vectorului european al țării după alegeri: "Este foarte important ce politică externă va fi promovată , fiindcă, nu este cazul să admitem astfel de evoluții, scenarii, când ofițerii noștri, așa cum sunteți voi, vor trebui cu arma în mână să-și apere țara. Este important pentru o politică inteligentă externă noi să asigurăm ca astfel de situații să nu se întâmple".

Totodată, fostul ministrul al Apărării Vitalie Marinuță i-a asigurat pe tineri că autorităţile vor acorda mai mult sprijin forțelor armate. El a spus că PDM şi-a luat angajamentul să modernizeze Armata, să îmbunătăţească condiţiile în care tinerii îşi exercită serviciul militar.

Şi studenţii spun că au așteptări mari de la viitoarea guvernare:

"Trebuie multe locuri de muncă, salarile mai mari. Pentru părinții, buneii noștri pensiile să se ridice". 

"Așteptăm ca Moldova să-și ia un avânt spre viitor, să crească așa cum ne promit toți parlamentarii". 

În prezent, la Academia Militară "Alexandru cel Bun" îşi fac studiile aproximativ 350 de studenți. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu