Academia Chişinău are planuri îndrăzneţe pentru noul sezon, însă o duc prost la categoria finanţe

Embed:

Academia Chişinău are planuri îndrăzneţe pentru noul sezon! Antrenorul Iurii Groşev spune că echipa ar putea lupta pentru cupele europene, dacă va fi stabilitate financiară. În această vară Academia a suferit schimbări mari în lot.

Academia a revenit din vacanţă în această săptămână. În lot au rămas doar 12 jucători care au evoluat pentru gruparea din Capitală în sezonul trecut.

Echipa a suferit schimbări şi în staff-ul tehnic. Vladimir Vusatîi a plecat, iar Academia a fost preluată de către Iurii Groşev, fost căpitan la Dacia Chişinău. El susţine că formaţia sa ar putea să ajungă în cupele europene în noul sezon, dacă salariile vor fi achitate la timp.

"Cred că vom lupta pentru locurile 3-4. Sunt convins că vom lupta pentru cupele europene, dacă vom avea sursele financiare necesare. Dacă vom păstra jucătorii care sunt în probe, atunci vom reuşi să creem o echipă competitivă", a spus antrenorul Academia Chişinău, Iurii Groşev.

"Jucătorii devin şi nu pot fi deodată jucători de valoare. Sunt mulţi tineri, care pe parcurs pot deveni acei jucători de valoare, care pot face rezultat şi să aducă pentru echipă performanţe consistente", a declarat atacantul FC Academia, Veaceslav Sofroni.

În prezent, Academia are în probe 20 de jucători, printre care Vladimir Rassulov, Adrian Apostol, Denis Ilescu, Igor Dima sau Veaceslav Lisa.

"După un an de lipsă pe teren am nevoie şi dorinţa de practica de joc. Aici sunt băieţi capabili, talentaţi, putem să facem un colectiv, care o să lupte în fiecare meci pentru 3 puncte", a spus mijlocaşul Veaceslav Lisa.

Cu Academia se pregăteşte şi internaţionalul moldovean, Eugen Sidorenco, care în sezonul trecut a evoluat în liga a doua valorică din Israel. Fotbalistul a declarat că nu a fost primit la antrenamente la Zimbru Chişinău şi a venit la Academia. Sidorenco spune că este în căutarea unui nou club în străinătate.

"Campionatul nostru nu este stabil. Nu poţi să-ți întreții familia, dacă joci în Moldova, aşa că este mai bine să evoluezi peste hotare", a conchis atacantul Eugen Sidorenco.

FC Academia a ocupat locul 7 din cele 9 echipe care au jucat în sezonul trecut în Divizia Naţională.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu