Absolvenţii Universităţii de Medicină nu se grăbesc să depună actele pentru rezidenţiat. Motivele invocate de studenţi

Embed:

Absolvenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie nu se grăbesc să depună actele pentru rezidenţiat. La specialităţile Farmacologie Clinică şi Medicina de Urgenţă nu a fost înregistrat niciun dosar. Motivul invocat de studenţi este că aceste două specializări sunt prost plătite.

Cei mai mulţi absolvenţi au ales specialităţile farmacie, medicina internă şi stomatologie.

"Medicina de familie cuprinde foarte mult, e un domeniu foarte extins, foarte larg şi este dificil acolo."

"Am fost admis la specialitatea stomatologie, acum aştept să semnez contractul."

"Eu am ales facultatea de obstetrică şi ginecologie deoarece este o specialitate care îmi place şi e specifică pentru doamne."

Svetlana Gaitur lucrează la Spitalul de Urgenţă de mai bine de 15 ani. Ea spune că aceasta este una dintre cele mai dificile specialităţi ale medicinei.

"Serviciul asistenţă medicală de urgenţă este un serviciu care necesită foarte mult efort mai ales fizic, cât şi psiho-emoţional. Salariul probabil ar trebui să fie revizuit şi motivaţia dată ar trebui să fie crescută", a precizat şefa Substaţiei Asistenţă Medicală Urgentă Centru, Svetlana Gaitur.

Niciun dosar nu a fost depus nici la specialităţile medicina de laborator şi farmacologie clinică.

"Pentru turul doi sau la concursul suplimentar sunt puse în joc circa 210 locuri, dintre care medicina de familie - 65 de locuri şi medicina de urgenţă 44. Dacă vor fi puţine cereri, concursul suplimentar poate fi prelungit până mâine la amiază", a declarat șefa Seviciului de Comunicare şi Relaţii Publice de la Universitatea de Medicină, Silvia Ciubrei. 

În acest an, pentru studii de rezidenţiat au fost oferite 820 de locuri la 38 de specialităţi. Rezidențiatul este obligatoriu pentru a profesa medicina în Republica Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu