Absolvenţii în goana după prestigiu. Se grăbesc să devină economişti, jurişti sau medici

Embed:

Economişti sau jurişti nu sunt niciodată prea mulţi. Aşa cred probabil tinerii care, odată ce s-au văzut cu diploma de bacalaureat în mână, s-au grăbit să-şi depună dosarele la aceste facultăţi. Nu duce lipsă de candidaţi nici Universitatea de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testimiţanu", unde pentru locurile bugetare se duce o luptă acerbă.

În prima săptămână de admitere, la Universitatea de Medicină şi Farmacie au fost depuse 756 de cereri, pentru cele 750 de locuri disponibile la buget.

"Cele mai solicitate facultăţi sunt Stomatologia şi Farmacia. La unele categorii avem şi câte 6 pe un loc. Urmează Medicina Generală", a precizat Gheorghe Rojnoveanu, secretar în Comisia de Admitere la USMF.

Cei mai mulţi dintre candidaţi spun că se visează medici încă din copilărie.

"Să devin medic a fost visul meu din trecut. Bunicul meu a fost medic. Vreau să intru la buget, la contract nu vreau", a spus o absolventă.

 "Pentru mine nu contează dacă obţin o bursă sau nu. Important este să fiu admis", a afirmat un tânăr.

Cei care nu sunt atraşi de medicină optează pentru facultăţi nu mai puţin prestigioase.

"Cele mai solicitate facultăţi rămân a fi: Dreptul, Economia, Llimbile Străine şi Jurnalismul. La moment avem cu circa 100 de studenţi mai mult decât în anul trecut, ceea ce ne bucură", a declarat preşedintele Comisiei de Admitere de la USM, Georgeta Stepanov.

În schimb, tinerii nu se grăbesc să-şi depună dosarele la Facultatea de Biblioteconomie, Fizică, Biologie sau Chimie. Acestea sunt cel mai puţin solicitate, în pofida faptului că există suficiente locuri la buget.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu