Absolvenții a 80 de licee din țară au susţinut cu brio examenul de Bacalaureat

Embed:

Absolvenții a 80 de licee din țară au susţinut cu brio examenul de Bacalaureat. Potrivit datelor Ministerului Educației, în acest an, rata promovabilității a depășit 90 de procente.

Printre aceste instituții se numără şi Liceul Teoretic "Boris Cazacu" din orașul Nisporeni. Acolo, toți cei 117 elevi ai claselor a XII-a au luat note de trecere. Valentina Eșanu, profesoară de limbă şi literatură română, spune că elevii au muncit foarte mult chiar dacă programul este destul de încărcat.

"Elevul de astăzi are foarte puțin timp liber, nu reușește să-și dezvolte interesele personale. Ei reușesc într-un fel anume, dar ar fi loc și de mai bine", a spus profesoara de limba și literatura română, Valentina Eșanu.

Nici matematica nu le-a dat bătăi de cap elevilor de la Liceul "Boris Cazacu". Toți cei 28 de elevi care au susținut examenul la această materie au luat note de trecere.

"La fiecare lecție, le explic elevilor unde ar putea aplica cunoștințele acumulate la ore. Fac foarte des legătura cu cotidianul, cu viața de zi cu zi", a spus profesorul de matematică, Alexandru Marin.

Şi elevii care vor susține în acest an Bacalaureatul spun că se simt pregătiți.

"Cerințele sunt mai mari, trebuie mai multă responsabilitate."

"Fac ore suplimentare la matematică, încerc să perseverez, deoarece acest test final va decide soarta viitorului meu."

Rezultatele bune se datorează şi
politicii instituţiei. Elevii de aici sunt mereu antrenaţi în activităţi extracurriculare.

"Atunci când ar crede că trei ani nu o să se manifeste la justa valoare să facă carte, atunci copiii amarnic se greșesc. Aici profesorii sunt destul de exigenți", a spus directorul Liceului "Boris Cazacu" Nisporeni, Valeriu Dima.

Cele mai slabe rezultate la BAC le-au avut elevii de la Liceul cu predare în limba rusă "Alexandr Pușkin" din orașul Dondușeni. Cei mai mulți au picat testele la limbă și literatură română, limbă engleză şi matematică.

"Elevii care vin din mediul rural și cu instruirea în limba rusă, dar sunt vorbitori de limbă ucraineană acasă, în familii, în permanență ratează examenul la limba română și limba străină. Am avut în alți ani și rezultate mai bune."

Potrivit Ministerului Educației, rata promovabilității și notele la BAC au fost mai mari în școlile din orașe.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu