A vrut să se îmbogăţească cu hârtie igienică, însă poliţiştii i-au tăiat din elan. Ce afacere avea un tânăr din Chişinău

Embed:

Producea ilegal hârtie igienică. Este afacerea unui tânăr de 27 de ani, din Chişinău. Bărbatul a ajuns în vizorul poliţiei şi acum riscă o amendă de până la 3.000 de lei. Potrivit Inspectoratului General al poliţiei, tânărul fabrica clandestin hârtie igienică  şi o comercializa fără actele care permit acest gen de activitate.

În cadrul verificărilor, poliţiştii au depistat peste 3.500 rulouri de hârtie cu marcaje necunoscute. Acestea  urmau a fi comercializate în pieţile şi magazinele din capitală la preţul de 2,50 lei pentru unitate.

Oamenii legii au constatat că întreprinderea activa ilegal de la începutul acestui an, iar proprietarul nu a prezentat niciun document oficial ce ar demonstra legalitatea de producere şi ambalare a hârtiei.

Ofiţerii de poliţie au ridicat toată materia primă şi au transmis-o în camera de păstrare a corpurilor delicte.

Pe marginea acestui caz a fost iniţiată o cauză contravenţională. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă o amendă în mărime de până la 3. 000 lei cu confiscarea mărfii.

Totodată, poliţiştii acumulează probe în vederea intentării procesului penal pentru evaziune fiscală, care prevede amendă în mărime de până la 60. 000 lei sau închisoare de până la 3 ani.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu