A vrut să fugă de la ore şi a sărit de la etajul doi. Ce a păţit o elevă de la liceul Vasile Lupu din Capitală

Embed:

O elevă de 10 ani de la Liceul "Vasile Lupu" din Chişinău a sărit de la etajul doi. Incidentul a avut loc în timpul orei de educaţia fizică. Potrivit directorului instituţiei, fara a cerut permisiunea profesorului să iasă pentru câteva minute din sala de sport, dar nu s-a mai întors. 

"Copilul a cerut, în timpul lecţiei, să iasă până la toaletă. Eleva a ieşit şi iată ce s-a întâmplat", a spus Irina Vâpolzova, director al liceului "Vasile Lupu".

Eleva a sărit pe geam şi după ce a căzut a încercat să fugă, însă a fost observată de către dirigintă. Profesorii şi poliţia afirmă că fata obişnuieşte des să fugă atât de acasă, cât şi de la şcoală. 

" Minora face parte dintr-o familie monoparentală, locuieşte numai cu mama. La fel, familia se află şi în vizorul asistenţilor sociali, fiindcă ei fac parte dintr-o familie social-vulnerabilă", a spus Natalia Stati, ofiţer de presă al DP Chişinău. 

Copila a fost dusă la Spitalul "Valentin Ignatenco". Ea s-a aflat sub supravegherea medicilor timp de trei ore şi apoi a fost externată. 

"Fetiţa de 10 ani se află în oricărui pericol de viaţă. Starea satisfăcătoare a sănătăţii ", spune Vitalie Chiosea, purtător de cuvânt al Spitalului municipal de copii "V. Ignatenco".

Angajaţii Poliţiei Capitalei urmează să stabilească cine se se face vinovat de cele întâmplate. De asemenea, aceştia vor sesiza Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu