A vrut să DUCĂ DE NAS examinatorii. Un bărbat a încercat să copieze la examenul de obținere a permisului de conducere

Embed:

Cu cameră video, microfon şi cască. Aşa a încercat un bărbat să susţină examenul teoretic pentru permis. Candidatul încerca a cincea oară să treacă de această probă, dar nu a mai reuşit.

Aceste imagini au fost surprinse sâmbăta trecută, în sala de testare a secţiei de calificare a conducătorilor auto din Chişinău.

Bărbatul avea agățată la piept o cameră video, prin care transmitea imaginea unei persoane care îl ajuta, iar cu ajutorul unui alt dispozitiv instalat în ureche, urma să primească răspunsurile. Acesta pare că s-a inspirat dintr-un celebru film sovietic, unde un student încearcă să susţină examenul printr-o metodă ingenioasă.

Potrivit responsabililor de la Agenţia Servicii Publice, bărbatul avea un comportament suspect în timpul probei teoretice.

"A fost depistat că acesta este echipat cu un dispozitiv special de transmiterea imaginelor video şi de recepționare a unor comenzi audio. Mult mai probabil, cineva se afla prin preajmă şi monitoriza examenul", a spus Gheorghe Crețu, şeful de departament ASP.

Cazul a fost denunţat la Poliţie, care urmează să stabilească în ce măsură acesta poate fi tras la răspundere. Cert este că bărbatul mai poate să-şi încerce norocul, la un examen repetat.
Anul trecut, trei candidaţi au fost prinşi în timp ce încercau să fraudeze proba teoretică, utilizând telefonul mobil.

"Persoanele au recunoscut şi nu a fost nevoie de a lua careva măsuri suplementare. Recunoscând vina, au acceptat să vină peste o lună, la următorul examen", a mai declarat responsabilul.

Pentru a împiedica fraudarea examenelor, sala este supravegheată video.

Imaginile video din sala de examen pot fi văzute în regim real. Mai mult, acestea sunt stocate pe un server general al instituţiei.

Potrivit datelor, anul trecut, fiecare al doilea dintre cei care au vrut să obţină permis de conducere au susţinut proba teoretică din prima încercare. În cazul probei practice peste 80 la sută nu au putut să treacă testul din prima. Unii şoferi confirmă că examenele pentru carnet le-au dat bătăi de cap.

"Destul de greu, cam complicat cu oraşul, cu traficul nostru, dar teoria am dat din prima", a comunicat un bărbat.

Anul trecut, în ţară au fost eliberate puţin peste 48 de mii de permise de conducere.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu