A vorbit în limba română! Ambasadorul SUA în Moldova a discutat cu studenții de la USM

Embed:

Guvernanţi neprofesionişti şi corupţia. Sunt obstacolele în calea dezvoltării Republicii Moldova, potrivit ambasadorului Statelor Unite în ţara noastră, James Pettit. El a avut astăzi o întâlnire cu studenţii Facultăţii Relaţii Internaţionale şi Ştiinţe Politice de la Universitatea de Stat.

Ambasadorul Statelor Unite a încercat să le vorbească viitorilor diplomaţi în limba română.

"Partea cea mai importantă sunt întrebările şi eu sunt gata să... O să vorbesc mai bine în engleză. Vă îndemn să nu fiţi prea politicoşi puteţi să-mi puneţi întrebări provocatoare", le-a spus studenților ambasadorul SUA, James Pettit.

Studenţii i-au urmat sfatul şi l-au asaltat cu întrebări:

"Consideraţi că Moldova se poate dezvolta fără suportul Uniunii Europene, dar şi cel oferit de guvernul american?"

"Răspunsul scurt ar fi "da". Aţi putea să vă descurcaţi pe cont propriu. Cred că obstacolele pe care le are acum Moldova este guvernarea neprofesionistă şi corupţia", a răspuns James Pettit. 

Studenţii au fost curioşi să afle şi despre cariera ambasadorului.

"Trebuie să întelegeţi că un diplomat bun nu este doar o carieră, ci şi un mod viaţă. Multe lucruri despre diplomaţie nu le înveţi la universitate, din cărţi", le-a mărturisit ambasadorul SUA în Republica Moldova. 

Tinerii spun că au rămas impresionaţi de prestaţia lui James Pettit.

"Când el răspundea la întrebări mi-au apărut și mai multe întrebări."

"Cred că a întreţit o relaţie de prietenie ca un fel între tineret. A trecut prin mai multe dificultăți și știe cum să vorbească cu oamenii psihologic."

Decanul facultăţii a declarat că astfel de întâlniri vor fi organizate şi cu alte ocazii.

"Este o oportunitate poate aceasta este o prima etapa, un prim pas în acest domeniu", a declarat decanul Facultății Relaţii Internaţionale şi Ştiinţe Politice de la Universitatea de Stat, Alexandru Solcan.

James Pettit a deţinut funcţii importante la consulatul Statelor Unite de la Kiev, Moscova și Viena. Este căsătorit şi are două fiice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu