A venit şi ziua istorică! Moldova semnează pentru asocierea la Uniunea Europeană

Embed:

Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană va fi semnat, astăzi, de premierul Iurie Leancă, preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, şi şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. La eveniment vor fi prezenţi cei 28 de lideri ai statelor UE, care îşi vor pune semnătura pe documentul istoric.

Delegaţia oficială a Moldovei, condusă de premierul Iurie Leancă, a ajuns la Bruxelles miercuri. Din aceasta mai fac parte ministrul de Externe, Natalia Gherman, cel al Economiei, Valeriu Lazăr, şi vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov.

Delegaţia de la Chişinău are întrevederi şi cu alţi oficiali europeni printre care comisarul pentru Energie, Gunther Oettinger, şi Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton.

Tot la Bruxelles, se află, într-o vizită de patru zile, şi liderul PD, Marian Lupu, la invitaţia Grupului Social-Democrat din Parlamentul European.

Şeful Legislativului, Igor Corman, a anunţat că documentul va fi ratificat de Parlamentul de la Chişinău săptămâna viitoare. România îşi propune să fie prima ţară care va ratifica Acordul de Asociere dintre UE şi Moldova. Documentul va intra în vigoare din 1 octombrie. La fel, Cabinetul de miniştri a aprobat Planul naţional de acţiuni pentru implementarea acordului pentru următorii doi ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu