A venit cu trenul său blindat şi a fost întâmpinat cu onoruri militare. Kim Jong Un a ajuns în Vladivostok (VIDEO)

Embed:

Preşedintele Coreei de Nord, Kim Jong Un, a ajuns în Vladivostok, oraşul în care se va întâlni mâine cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Liderul de la Phenian a venit cu trenul său blindat şi a fost întâmpinat cu onoruri militare. Ulterior, el a avut întrevederi cu oficiali locali şi membri ai staff-ului preşedintelui rus.

Înainte de a ajunge în Vladivostok, Kim Jong Un a făcut o primă escală în Rusia în localitatea Hasan, de lângă graniţă. Acolo se află căsuţa lui Kim Ir Sen, construită cu ocazia vizitei din 1986 în Rusia a bunicului actualului lider nord-coreean în Rusia. Kim Jong Un a fost întâmpinat cu pâine şi cu sare, dar jurnaliştii scriu că acesta doar s-a prefăcut că gustă, fără să mănânce din produsele oferite.

Între timp, experţii politici internaţionali încearcă să ghicească ce subiecte vor fi discutate în cadrul întrevederii dintre Kim şi Putin.

"Rusia poate avea un rol important după eşecul summitului din Hanoi. Federaţia Rusă poate avea nu atât rolul de mediator între Statele Unite şi Coreea de Nord, cât de catalizator", a menţionat Georgy Toloraya, fost diplomat în Coreea de Nord.

Cei doi şefi de stat ar putea discuta în egală măsură şi despre relaţiile bilaterale. Liderul de la Phenian va încerca să atragă investitori ruşi în ţara sa.

Kim Jong Un nu a vizitat niciodată Federaţia Rusă şi nici nu s-a întâlnit cu Vladimir Putin. 

Liderul nord-coreean s-a întâlnit până acum de 2 ori cu omologul său american, Donald Trump, în Singapore şi în Vietnam. Cei doi au discutat despre denuclearizarea peninsulei coreene, dar discuţiile nu au ajuns la niciun rezultat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu