"A venit brusc, s-a întunecat şi a fost înfricoşător". Sătenii din Cotiujeni, SPERIAŢI de FURTUNA care a DISTRUS grădiniţa din localitate

Embed:

Furtuna de acum patru zile a lăsat grădiniţa din satul Cotiujeni, raionul Briceni, fără acoperiş. Rafalele au smuls aproximativ 300 de metri pătraţi de ţiglă metalică. În momentul incidentului, copii se aflau într-un alt bloc al instituţiei, aşa că nu au păţit nimic, însă a speriat întreaga localitate.

Autoritățile locale s-au văzut nevoite să sisteze activitatea grădiniţei.

"Au fost stricate ferestrele, au fost deteriorați păreții, a fost o strășnicie. Foarte tare ne-am speriat, ca în povești era, ca în filmele de groază", a menţionat Valentina Ursu, directorul grădiniței.

"Noi lucram toți împreună și am văzut cum s-a ridicat în sus acoperișul și a venit totul brusc, întuneric, a fost înfricoşător. Copiii s-au speriat, dar i-am liniștit", a precizat un bărbat.

Şi părinţii spun că au tras o sperietură zdravănă: 

"Înfricoșător. ne gândeam în primul rând ce o să fie cu copiii, dar au avut grijă toți de copilașii noștri, a fost o frică groaznică". 

"Eu eram pe loc, când am văzut că vine asupra noastră acoperişul, nu știam ce e cu noi, ne-am speriat tare, foarte tare ne-am speriat".

Chiar a doua zi, locuitorii satului au sărit în ajutor pentru a repara totul:

"Am venit la ajutor, am văzut tot ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, eram sus în sală. Ajutăm să facă alt acoperiș ca să muncim mai departe".

"Am și eu copil la grădiniță, îmi pare bine dacă tot mai repede s-ar repara grădinița".

Vântul a făcut pagube și la Casa de Cultură din sat. Acum primăria caută fonduri pentru a repara totul.

"După calculele preventiv, la grădinița de copii este aproximativ de 1 milion și jumătate, 1 milion 800. La casa de cultură 500 - 600 de mii de lei. 1.700 de metri pătrați de acoperiș plus sistema de canalizare pentru scurgerea apei, bateriile solare, geamuri, teracotă, pereţii sunt defectaţi", a declarat Mihai Ursu, primarul Comuna Cotiujeni. 

Primarul comunei dă asigurări că grădinița își va relua activitatea de săptămâna viitoare. Instituţia este frecventată de 80 de copii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu