A treia zi de alertă în Belgia. Poliţiştii au reţinut 16 persoane suspecte de legături cu Statul Islamic

Embed:

16 persoane suspectate că ar face parte din gruparea jihadistă Statul Islamic au fost arestate în Belgia, în cadrul unei operaţiuni de amploare desfăşurate noaptea trecută.

Printre acestea nu este, însă, Salah Abdeslam, singurul terorist care a supravieţuit atentatelor de la Paris şi care s-ar ascunde în această ţară.

Din cauza pericolului unor atacuri, autoritățile de la Bruxelles au prelungit starea de alertă maximă de terorism pentru a treia zi consecutiv. 

Forţele de ordine belgiene au efectuat 19 razii în oraşul Bruxelles şi în suburbiile capitalei. În timpul operaţiunii au fost înregistrate schimburi de focuri.

"În timpul unei percheziţii într-un bar din Molenbeek, o maşină s-a îndreptat spre polițiști, iar şoferul a deschis focul de două ori. Atacatorul a reuşit să fugă, însă, în scurt timp el a fost interceptat la Bruxelles şi a fost arestat", a declarat procurorul Belgiei, Eris Van Der Sypt.

Autorităţile au îndemnat populaţia să nu divulge informaţii despre operaţiune. Mai multe site-uri de știri și posturile de televiziune din Belgia şi-au întrerupt transmisia în legătură cu raziile. De asemenea, utilizatorii de Twitter au postat fotografii cu pisici şi câini, cu hashtag-ul #BrusselsLockdown, pentru a deruta suspecţii.

Școlile, universităţile şi staţiile de metrou din capitala Belgiei rămân închise pentru a treia zi consecutiv. Potrivit premierului Charles Michel, în ţară pot avea loc în continuare atacuri asemănătoare celor de la Paris.

Cel mai căutat în aceste operaţiuni este Salah Abdeslam, un francez în vârstă de 26 de ani, stabilit în Belgia. Acesta ar fi reuşit să fugă în această ţară după atacurile de la Paris.

Arestări au fost efectuate şi în Cipru. Şase bărbaţi vorbitori de limbă franceză cu vârstă cuprinsă între 25 și 32 de ani sunt audiaţi de poliţie.

Trei dintre ei sunt suspectaţi de legături cu gruparea teroristă Statul Islamic.

Totodată, anchetatorii din Franţa au făcut publice fotografii cu cel de-al treilea atacator sinucigaş care s-a aruncat în aer la Stade de France.

Autorităţile franceze au făcut un apel public pentru identificarea teroristului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu