A transformat satul într-o gunoişte! DECIZIA ILEGALĂ luată de un primar din Bălţi

Embed:

A schimbat sănătatea oamenilor din sat pe un... cazan. Vorbim despre primarul satului Elizaveta, Bălţi, care a semnat un contract ilegal cu întreprinderile municipale şi le-a permis evacuarea gunoiului într-un loc neautorizat din sat. Asta după ce agentul economic care gestionează groapa de gunoi din Bălţi le-a interzis autorităţilor locale să depoziteze deşeurile din cauza datoriilor acumulate. 

Oamenii din satul Elizaveta spun că deşeurile sunt aduse seara pe ascuns, şi aruncate chiar pe păşunele satului, la câţiva metri de râul Răut.

Gospodarii îşi fac griji pentru animalele, care nu mai au unde paşte.

Mai mult, oamenii spun că de când întreprinderile municipale depozitează gunoiul pe pământurile satului, mirosul răspândit în localitate a devenit insuportabil.

Unii consilieri locali susţin că primarul satului a semnat ilegal un contract cu autoritățile din Bălţi, prin care a permis evacuarea gunoiului.

"Pe zi se aduceau în medie câte 30 de autocamioane, care aduceau câte patru tone, dar ele au capacitatea şi de opt tone. Noi putem spune că devenim al doilea Ţânţăreni din republică, unde solul e poluat, animalele şi oamenii se pot îmbolnăvi, iar apa subterană nu poate fi folosită", a declarat consilierul local din Elizaveta, Grigore Rusu. 

Primarul satului recunoaşte că a încălcat legea, dar spune că a făcut-o pentru a câştiga nişte bani în bugetul local.

"Am încheiat contractul, pentru că a fost cu plată. Am avut nevoie de banii aceştia pentru a cumpăra un cazan nou la grădiniţă", a declarat primarul satului Elizaveta, Pelegheia Bălţat. 

Acum, primarul satului Elizaveta s-a ales cu o amendă de o mie de lei.

"Pe numele primăriţei din satul Elizaveta a fost întocmit proces verbal conform articolului 154 a Codului Contravenţional, iar întreprinderii municipale i-am interzis să evacueze gunoiul acolo", a spus şeful Agenţiei Ecologice Bălţi, Adrian Crasnobaev. 

Cazul a ajuns şi în vizorul procurorilor. Potrivit agentului economic care gestionează groapa de gunoi a oraşului Bălţi, de două luni întreprinderile municipale nu au acces pe poligon din cauza datoriilor de peste 200 de mii de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu