A trăit opt ani, dar avea 80! POVESTEA TRAGICĂ a unei fetiţe din Ucraina, care a fost răpusă de progeria

Ana este cel mai tânăr om care a murit "de bătrânețe". Era paralizată, aproape oarbă: "Singura ei dorință era ca, într-o bună zi, să afle că diagnosticul primit a fost greșit, că ar fi putut să trăiască o viață normală", scrie a1.ro.

O copilă în vârstă de opt ani, din Ucraina, a murit de bătrânețe, răpusă de progeria, o boală genetică rară, de care suferă doar 160 de oameni întreaga lume.

Vârstă biologică a Anei Sakidon era de aproximativ 80 de ani, au explicat medicii care au vorbit despre "fetița de aur, mica luptătoare", care a luptat cât a putut pentru viața ei.

Ana a împlinit opt ani în luna ianuarie.

Rând pe rând, organele copilei au cedat, o consecință a îmbătrânirii precoce cauzată de progeria.

Mama ei, Ivanna, a declarat că ar fi făcut orice, ar fi sacrificat orice, pentru a-și vindeca fiica.

"Visa ca, într-o bună zi, să afle că medicii au greșit, că diagnosticul nu era corect", a spus Timofey Nagorny, reprezentantul ONG-ului care s-a ocupat de acest caz.

Moartea Anei a fost confirmată de medicul Nadezhda Kataman, care a dezvăluit că Ana fusese tratată la Volyn Regional Children Medical Complex imediat după naștere.

"În ianuarie, Ana a împlinit opt ani. Pentru copiii diagnosticați cu progeria, un an calendaristic înseamnă zece ani de îmbătrânire celulară. Cu alte cuvinte, vârsta ei biologică era undeva la 80 de ani. Oasele ei s-au dezvoltat greu, neputând ține pasul cu restul organismului ei. Cea mai des întâlnită cauză a morții în cazul acestor pacienți este atacul cerebral. Ana a avut mai multe miniAVC-uri în urma cărora rămăsese paralizată", a explicat medicul.

Copila a fost diagnosticată cu progeria la câteva săptămâni după naștere. Într-o înregistrare video postată de mama ei, când cea mică avea trei ani, Ivanna vorbea despre faptul că Ana a început să meargă când avea zece luni. La 11 luni, fugea prin casă, dar ochii ei nu suportau lumina.

Potrivit unui studiu făcut de o echipă de cercetători din Olanda, progeria apare la o naștere din 20 de milioane.

În întrega lume, doar 160 de persoane au primit acest diagnostic.

loading...

Lasă un comentariu