A spus minciuni la vamă şi s-a ales cu amendă. Cazul unui şofer de microbuz (FOTO)

Vameşii de la Sculeni au contracarat o tentativă de introducere ilegală în țară a unui lot impunător de mobilier nou, urmare a controlului efectuat asupra unui microbuz sosit din Italia. Valoarea mărfurilor reținute se estimează la peste 30.000 lei.

Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de ieri, 18 iunie, când la pista de intrare în țară a postului vamal Sculeni s-a prezentat un cetățean moldovean la volanul unui autoturism "Mercedes Benz Sprinter", înmatriculat în România.

Unitatea auto transporta colete din Italia, având la bord și cinci pasageri. Atât șoferul, cât și persoanele aflate în mijlocul de transport au declarat organului vamal doar bunuri personale și produse alimentare.

Inspectorii vamali au decis efectuarea unui control fizic minuțios al microbuzului, în urma căruia au depistat dulapuri, polițe din lemn presat și alte elemente noi de mobilier. Acestea au fost dosite în compartimentul marfar al unității auto, printre colete, în vederea sustragerii de la controlul vamal. Ulterior a fost stabilit că marfa confiscată aparținea conducătorului auto.

Pe cazul dat, autoritatea vamală a întocmit un proces-verbal cu privire la contravenție, iar făptașul va achita o amendă de 3.000 lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu