A şasea ediţie a Festivalului Teatrului Social. MESAJUL transmis de tineri printr-o scenetă (VIDEO)

Embed:

Sănătatea reproductivă în rândul tinerilor, prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală, discriminarea sau prejudecățile interetnice au fost câteva dintre subiectele care au fost abordate în cadrul Festivalului Național de Teatru Social. Zeci de tineri au venit din toate colțurile țării pentru a transmite mesaje semenilor lor.

Tinerii de la teatrul social din cadrul liceului "Mihai Eminescu" din orașul Cimișlia au improvizat o scenetă în care au redat trăirile unei fete, care a avut o experiență sexuală la o vârstă fragedă.

"Noi ne dorim ca acest festival, să aducă pentru toți ideea că educația sexuală trebuie să fie introdusă ca disciplină școlară. Credem că tinerii vor duce un mod sănătos de viață în continuare", a declarat coordonatorul Festivalului de Teatru Social, Galina Manole.

Iar tinerii actori care au venit de la nordul Moldovei, din orașul Edineț, își doresc ca minoritățile naționale să nu fie discriminate.

Teatrul social contribuie la educarea spiritului civic al tinerilor, spun membrii juriului.

"Noi aici vedem o mulțime de tineri care nu aleg să se odihnească în zilele de weekend, ci să încerce să promoveze acea toleranță, nediscriminare în societate, ceea ce este foarte important la ziua de astăzi", a precizat membru al juriului şi reprezentantul Ministerului Tineretului și Sportului, Carina Eni.

Festivalul Teatrului Social este la cea de-a șasea ediție, iar în acest an au participat 14 echipe din 12 localități. Câștigătorii au plecat acasă cu premii bănești oferite de Ministerul Educației.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu