A şaptea ediție a Festivalului Internațional de JAZZ a avut loc la Chişinău

Embed:

Regal de jazz la cea de a șaptea ediție a Festivalului Internațional de profil de la Chişinău. Evenimentul a debutat la Filarmonica Naţională cu un program special pregătit de un trio din Polonia și de un cvartet din Germania.

Artiștii, care au concertat în premieră în Moldova,, au rămas impresionați de căldura cu care au fost primiţi.

„A fost o experiență frumoasă. Noi am cântat pentru prima dată la Chișinău. Sala e foarte frumoasă cu un sunet cald. Suntem foarte bucuroși”, spune Dominik Wania.

Prestaţia cvartetului german a încântat publicul meloman.

„Sunt foarte bucuroasă că la noi e îndrăgit jazzul și că anual să organizează acest festival. Eu iubesc enorm acest gen de muzică.”

„Muzica e foarte bună. Ea se strecoară din suflet și emană o energie puternică.”

„Eu cred că a fost minunat. Mie îmi place foarte mult jazz, în general și clasic și bosanova și multe diferite.”

Organizatorii au o mulţime de surprize la ediția a șaptea a „Festivalului Internațional de Jazz”.

"Un super duo din Italia. Al doilea proiect va fi un trio din Rusia, Daria Cernacova care cântă la contrabas, va fi un toboșar din Brazilia și la pian va fi Alexei Valnicov. Pentru data de 18 avem un proiect foarte îndrăzneț din Ucraina „Julie Nosa Project” neapărat trebuie să veniți să vedeți acest lucru și la închidere va fi Jazz în Chișinău.”

Pentru a familiariza spectatorii din Moldova cu muzica jazz autohtonă şi internaţională, concerte vor fi organizate şi la Soroca, Taraclia şi Tiraspol.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu