A salvat viaţa a 230 de persoane şi a devenit eroul Poloniei

Embed:

A devenit eroul Poloniei după ce a salvat viaţă a 230 de persoane. Este vorba despre un pilot al companiei Lot, care a reuşit să efectueze, marţi seara, o aterizare de urgenţă pe aeroportul din Varşovia. Aeronava care se întorcea din New York avea probleme la trenul de aterizare.

Televiziunile poloneze au transmis în direct cum avionul, care cântăreşte câteva sute de tone, a aterizat pe burtă pe pista stropită cu o spumă specială. Măsură este menită să prevină izbicnirea unui eventual incendiu. Pasagerii au fost evacuaţi de urgenţă. Oamenii au descris experienţa prin care au trecut.

"Este foarte surprinzător. Am crezut că vom simţi când vom atinge violent pământul, dar nu a fost aşa. Pur şi simplu am aterizat", a spus un pasager.

Alţi pasageri au declarat că la bord domnea o atmosferă de frică: "Era foarte multă panică. În special în râdnul femeilor. Multe lacrimi. Multe lacrimi".

Pilotul erou se numeşte Tadeusz Wrona, de 53 de ani. Este un aviator experimentat şi lucrează pentru compania LOT de la începutul anilor 80. Potrivit presei poloneze, pasiunea sa pentru planoare este cea care i-a fost de ajutor. Preşedintele plolonez, Bronislaw Komorowski, a discutat peronal cu pilotul şi a declarat că va oferi decoraţii de stat tuturor membrilor echipajului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu