A rămas şi fără permisul de conducere provizoriu. Un taximetrist, prins BEAT LA VOLAN lângă Peresecina

Un taximetrist a rămas fără permis de conducere după ce a fost prins în stare de ebrietate la volan. Incidentul a avut loc lângă localitatea Peresecina. 

Inspectorii de Patrulare au observat un taxi care se deplasa neuniform cu viteză excesivă. Poliţiştii au stopat mașina pentru verificări de rigoare.

În timpul discuției inspectorii au simțit miros de alcool. Şoferul a fost supus testării cu apăratul Drager, rezultatul fiind de 0, 81 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

În urma verificării actelor s-a dovedit că la volanul mașinii era un bărbat în vârstă de 35 ani.

Mai mult decât atât, taximetristul anterior a mai fost documentat pe caz similar, stare de ebrietate la volan și deținea permis de conducere provizoriu, cazul fiind în proces de examinare în instanța de judecată.

Iar în anul 2018 acesta are mai multe încălcări RCR, cum ar fi viteză excesivă, producerea unui accident rutier și nerespectarea indicatoarelor rutiere.

Inspectorii de patrulare i-au ridicat permisul de conducere provizoriu, acesta fiind suspendat de dreptul de a conduce până la decizia finală a instanței de judecată.

Totodată, este pasibil pedepsei de anulare a dreptului de a conduce mijloace de transport și muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore.

Ulterior, dreptul poate fi redobândit la expirarea a 4 ani de la sentința definitivă, susținerea examenului pentru obținerea permisului în condiții generale de conducere și desfășurarea unui curs de instruire antialcool și antidrog.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu