A pornit trenul Chişinău-Iaşi. Câţi călători s-au dat în vânt după bilete (VIDEO)

Embed:

Primul tren de pe cursa Chişinău - Iaşi a plecat  spre destinație, în această dimineață, aproape gol. Acesta avea doar 10 pasageri, în timp ce garnitura are o capacitate de 260 de locuri, iar CFM a vândut bilete la preț redus. Cu toate acestea, călătorii au avut parte de muzică şi voie bună. Printre aceştia au fost şi liderul PL, Mihai Ghimpu, dar și primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Trenul a pornit din gară la ora 6 şi 17 minute. Pasagerii au spus că sunt mulțumiți de condițiile oferite. 

Liderii liberalilor au spus că sunt copleşiţi de emoţii.

"E un tren al românilor. Români dinspre Chişinău spre Iaşi, din Iaşi spre Chişinău. Doamne ajută şi înainte", a spus preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

"Emoţiile sunt cum ai călători prima dată cu avionul", a menţionat Dorin Chirtoacă.

Oferta lansată de CFM este valabilă până în data de 30 octombrie. În prezent, preţurile biletelor variază între 132 şi 173 de lei.

Administraţia Căilor Ferate are o explicaţie pentru numărul mic de pasageri şi este convinsă acesta va creşte în perioada următoare.

"După datele pe care le avem noi online, dar ar fi posibil ca să şi fost rezervate să nu reuşit să vină să cumpere în jur de 127 de bilete care sunt accesate pe site-ul nostru de procurare a biletelor", a declarat şeful Întreprinderii de Stat "Calea Ferată", Iurie Topală.

"Noi sperăm ca vor fi călători, vor fi solicitări din partea călătorilor. Foarte mulţi studenţi de la noi din Moldova fac studiile în România", a spus însoţitoarea de vagon.

La stația "Socola" din Iaşi, pasagerii au fost întâmpinați cu pâine și sare.

"Este un moment istoric, am aşteptat şi noi, iată că a venit. Dorinţa noastră este ca acest tren să nu fie unul internaţional, să rămână o cursă locală şi românească", a spus primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirică. 

Trenul va circula zilnic, iar biletele pot fi procurate atât la ghişeele gării, cât și online. Din Iași, trenul va porni spre Chișinău la ora 17 și 17 minute.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu