A NINS în nordul şi centrul ţării. Sute de tone de material antiderapant, împrăștiate. Cum se circulă la această oră (FOTO)

Noaptea trecută a nins în mai multe localităţi din nordul şi centrul ţării. Potrivit reprezentanţilor Administraţiei de Stat a Drumurilor, precipitaţii sub formă de lapoviţă, dar şi ninsoare, au căzut în raioanele: Briceni, Ocnița, Edineț, Rîșcani, Bălți, Glodeni, Fălești, Soroca, Florești, Rezina, Telenești, Orhei, Nisporeni și Ialoveni.

În aceste condiţii, drumarii din teritoriu au demarat lucrări de patrulare şi deszăpezire pe drumurile naționale administrate, fiind antrenaţi 241 de muncitori, care au împrăştiat peste 2000 de tone de material antiderapant.

Şeful Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţână, a spus că, la această oră, pe şosele se circulă fără dificultate şi nu sunt semnalate blocaje în trafic. 

Amintim că ninsoarea le-a dat bătăi de cap şoferilor de camioane. Cinci TIR-uri au rămas blocate aseară în satul Iabloana, raionul Glodeni, pentru că drumurile nu au fost curăţate.   

La faţa locului au intervenit drumarii care au împrăştiat material antiderapant, iar poliţiştii au redirecţionat transportul pe o singură bandă. Tirurile şi-au continuat drumul abia peste o oră.

Potrivit meteorologilor, şi astăzi va ninge în nordul şi centrul ţării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu