A murit unul dintre ultimii elefanţi africani cu fildeşi giganţi

Unul dintre cei mai mari elefanţi din Africa, pahiderme ai căror colţi uriaşi ajung până la pământ, a murit din cauze naturale, a anunţat miercuri Serviciul pentru fauna sălbatică din Kenya (KWS).

"Marele Tim a fost unul dintre ultimii elefanţi africani cu fildeşi giganţi. Acest elefant celebru a murit marţi dimineaţă la vârsta de 50 de ani", a anunţat KWS într-un comunicat.

Elefantul a murit din cauze naturale în Parcul Amboseli, în sudul Kenyei. Trupul său va fi transportat în capitala Nairobi unde va fi împăiat pentru a fi expus la Muzeul naţional, a adăugat KWS.

Tim a supravieţuit atacurilor braconierilor şi ale fermierilor mânioşi, scrie Agerpres. Medici veterinari ai KWS i-au acordat îngrijiri medicale elefantului după ce acesta a fost atacat cu o suliţă care i-a străpuns urechea şi s-a rupt în zona umărului.

Activiştii pentru mediu estimează că în Africa mai trăiesc doar câţiva zeci de elefanţi ai căror colţi ating pământul. Ei sunt ţinta preferată a braconierilor care caută elefanţi cu cei mai lungi fildeşi.

În ultimul deceniu, numărul elefanţilor africani s-a redus cu 110.000 ajungând la 415.000 de exemplare, potrivit Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (UICN). Aproximativ 30.000 de elefanţi africani sunt în fiecare an victime ale braconajului.

loading...

Lasă un comentariu