A murit renumitul fizician şi scriitor britanic, Stephen Hawking

Renumitul fizician şi scriitor britanic, Stephen Hawking, a murit la vârsta de 76 de ani. Autorul a numeroase teorii care au făcut revoluţie în astrofizică şi astronomie, s-a stins în propria locuinţă din Cambridge, după o lungă luptă cu o gravă maladie neurologică, de care suferea încă din tinereţe. 

Hawking a scris o serie întreagă de cărţi despre originea universului şi despre legile fizicii, care s-au bucurat de un mare succes. Savantul s-a născut în 1942 şi a fost unul dintre cei mai străluciţi studenţi ai universităţilor Oxford şi Cambridge.

În 1963, când a fost diagnosticat cu această boală degenerativă, medicii i-au spus că mai are doar doi ani de trăit. A fost imobilizat de atunci într-un scaun cu rotile.

10 ani mai târziu şi-a publicat celebra teorie privind apariţia găurilor negre în Univers. Iar în 1988 a scris "O scurtă istorie a timpului" - una dintre cărţile cu cel mai mare tiraj din lume, peste 10 milioane de exemplare. Viaţa renumitului fizician a fost ecranizată în 2014 în filmul Teoria Întregului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu