A murit o legenda a cinematografiei franceze. Faimoasa actriţă avea vârsta de 100 de ani

Danielle Darrieux, actriță franceză care a jucat în peste 100 de filme în decursul a opt decenii, a încetat din viață. Partenerul ei de viață, Jacques Jenvrin a declarat pentru AFP că actrița care a împlinit 100 de ani în luna mai, a murit în locuința sa din Bois-le-Roi, Franța.

De-a lungul carierei sale lungi, Darrieux a lucrat cu regizori precum Max Ophuls, Jean Cocteau, Claude Chabrol, Henri Ducoin, Joseph L Mankiewicz, Jacques Demy, André Téchiné, Anne Fontaine și François Ozon și a fost nominalizată la mai multe premii, scrie libertatea.ro
 
Născută în 1917 în Bordeaux, a avut primul rol într-un film la vârsta de 14 ani – Le Bal, în regia lui Wilhelm Thiele. Dacă primele roluri au fost în filme de comedie, pe măsură de s-a maturizat a început să joace roluri dramatice.

Nu doar cariera sa a fost una spectaculoasă, ci și viața pe care a dus-o. În timpul celui de-al doilea război mondial, soțul ei a fost acuzat de spionaj, iar ea a fost închisă în propria casă și obligată la domiciliu forțat în Mégève.

După război și-a reluat cariera cinematografice și a jucat în unele dintre cele mai notabile filme franceze precum La Ronde, în 1950, de Ophüls și de Madame De … în 1954; La Vérité Sur Bébé Donge cu Jean Gabin în 1953, Le Rouge Et Le Noir în 1954; și Marie-Octobre din 1959.

Mai târziu, în 1967, ea a jucat și a cântat în clasicul Les Demoiselles De Rochefort, oferind o nouă turnură carierei sale.

Unul dintre cele mai recente roluri ale sale a fost în 2002, Huit Femmes (Opt Femei), un muzical în care a jucat și Catherine Deneuve și Isabelle Huppert.

Anul 2017 a fost unul dificil pentru actorii francezi. Danielle Darrieux se alătură unor vedete precum Jean Rochefort, care a murit săptămâna trecută la 87 de ani, Mireille Darc, Jeanne Moreau – decedată la 86 de ani în luna iulie și Emmanuelle Riva, care au murit în ianuarie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu