A murit mogulul muzicii japoneze, Johnny Kitagawa, la vârsta de 87 de ani

Mogulul divertismentului din Japonia, Johnny Kitagawa, cel care a influenţat industria muzicală naţională timp de peste o jumătate de secol, a decedat marţi la un spital din Tokyo în urma unui infarct, scrie agerpres.ro.

Kitagawa, care a fondat în 1962 ''Johnny & Associates'', o importantă companie de producţie şi agenţie specializată în descoperirea talentelor, a căzut inconştient la data de 18 iunie şi a fost transportat la spital.

Compania sa a produs o serie de formaţii masculine, printre acestea numărându-se SMAP, Arashi, Kinki Kids şi TOKIO.

Kitagawa deţine un record Guinness World Records pentru cele mai multe concerte şi cele mai multe single-uri ajunse pe prima poziţie a clasamentelor. Kitagawa a pus în scenă 8.419 de concerte în perioada 2000 - 2010 şi a produs 232 de single-uri care au ajuns pe primul loc în topuri între anii 1974 - 2010.

Născut în Los Angeles în 1931, Kitagawa şi-a petrecut copilăria călătorind între Japonia şi Statele Unite. În final, el s-a stabilit în Japonia în anii '50 după ce a servit în armata americană unde a predat limba engleză orfanilor în timpul Războiului din Coreea, potrivit agenţiei Kyodo.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu