A murit la doar 25 de ani din cauza consumului mare de proteine consumat

O tânără pasionată de fitness, din Australia, a murit la doar 25 de ani, la spital, după ce a fost găsită inconștientă în apartamentul ei. Decesul tinerei trage un semnal de alarmă pentru toți cei care fac sport și au o dietă extrem de bogată în proteine.

Potrivit medicilor legiști care au efectuat autopsia, Meegan Hefford suferea de o boală genetică rară, din cauza căreia corpul ei nu putea procesa proteinele. Tânăra consuma cantități mari de proteine, sub formă de shake-uri, suplimente și alimente bogate în aceste substanțe organice.

Însă fără să știe, Meegan își „otrăvea” corpul. Tânăra avea o boală genetică rară, care cauza o insuficiență hepatică și nu îi permitea corpului să proceseze corect proteinele, ducând la o acumulare de amoniu în sânge și de fluid în creier.

Pe certificatul de deces al tinerei, cauza morții este „consumul de suplimente alimentare”, iar acum familia fetei cere introducerea unor legi mai stricte privind comercializarea suplimentelor pentru sportivi.

Meegan se pregătea pentru o competiție de fitness și mergea la sală de două ori pe zi. Însă în luna iunie, tânăra a început să fie lipsită de energie și le-a spus apropiaților că se simte „ciudat”.

Tânăra avea doi copii: o fetiță de 7 ani și un fiu de 5 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu