A murit fizicianul care a depăşit toate limitele. De ce spunea Stephen Hawking că oamenii ar trebui să părăsească Pământul în cel mult 100 de ani

Oamenii trebuie să părăsească planeta Pământ în următorii 100 de ani, sau riscă extincția, avertiza Stephen Hawking, potrivit The Telegraph, scrie digi24.ro.

Cel mai inteligent om de pe planetă, care s-a stins din viață miercuri, la vârsta 76 de ani,  spunea că spațiul este viitorul omenirii și că este nevoie ca următoarea generație să colonizeze o altă planetă în decurs de un secol, altfel va trebui să facem față "inimaginabilului".

Profesorul Hawking a făcut comentariile controversate în cadrul show-ului BBC Tomorrow's World, în care declara că "timpul se termină pentru Pământ din cauza schimbărilor climatice, a suprapopulării și a altor riscuri, cum ar fi loviturile asteroizilor"

Aceasta nu era prima declarație de acest fel făcută de Hawking. Renumitul profesor a declarat anterior că suntem la "cel mai periculos punct din istorie" deoarece "avem tehnologia necesară distrugerii planetei pe care trăim și nu am dezvoltat încă abilitatea necesară pentru a scăpa de acest lucru".

În emisiunea Tomorrow's World Stephen Hawking și fostul său student Christophe Galfard au călătorit în jurul lumii pentru a explora modul în care oamenii ar putea călători în spațiu - și să locuiască acolo.

Stephen Hawking s-a născut la 8 ianuarie 1942, în Oxford/ Anglia, şi este fizician englez, teoretician al originii universului şi unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, profesor la catedra de Matematică la Universitatea Cambridge, deţinută cândva de Isaac Newton.

Din 1963, de la vârsta de 21 de ani, Hawking a suferit de o boală progresivă de neuron motor, afecţiune cunoscută sub numele de Scleroză laterală amiotrofică. "Urma probabil să mor în decurs de câţiva ani. A fost un adevărat şoc", îşi amintea Hawking. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu