A murit Era Samuilovna Rosina, soţia scriitorului Ion Druţă

Embed:

La vârsta de 88 ani s-a stins din viaţă soţia scriitorului Ion Druţă, Era Samuilovna Rosina. Despre acest lucru a anunţat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, pe rețelele de socializare, care a transmis şi un mesaj de condoleanţe.

După o căsnicie de șase decenii, la 88 de ani, pe data de 24 noiembrie, s-a stins din viață soția scriitorului Ion Druță, Era Samuilovna Rosina.

"O veste tristă ne-a venit în seara zilei de azi de la Moscova. S-a stins din viaţă Era Samuilovna Rosina, soţia marelui nostru scriitor Ion Druţă... O căsătorie de şase decenii înseamnă mai mult de o jumătate de secol împărţit la doi - înseamnă două destine îngemanate.

O căsătorie de şase decenii cu un Mare Artist înseamnă o dăruire absolută geniului acestuia, când pe altarul talentului său şi a familiei sunt puse deopotrivă năzuinţele şi obiectivele proprii, iar toate acestea nu se percep drept o jertfă, ci drept o manifestare a unui mare şi profund sentiment.

Condoleanţele noastre cele mai sincere, Maestre! Dumnezeu să o odihnească cu drepţii...", a scris Monica Babuc.

Era Samuilovna Rosina a fost fiica unui poet de limbă idiș.

În anul 2011, Ion Druță a suportat moartea uneia dintre fiicele sale, Tatiana, care a decedat după ce a pierdut lupta cu cancerul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu