A mai rămas o zi: Mâine începe "Festivalul Românilor de Pretutindeni"

Embed:

A mai rămas o zi până la startul unuia dintre cele mai importante evenimente ale acestui început de toamnă - Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni. Peste 150 de ansambluri folclorice, zeci de meşteri populari şi artişti renumiţi de pe ambele maluri ale Prutului sunt aşteptaţi la Complexul etno-cultural Vatra, din raionul Străşeni.

Printre ei se numără Irina Loghin, Nicolae Botgros, şi "Lăutarii", Surorile Osoianu, ansamblul "Plăieşii". Pe scenă vor urca şi compozitorul Eugen Doga împreună cu actorul din România Florin Piersic. O altă surpriză a festivalului este şi îndrăgita formaţie "Subcarpaţi", care va evolua sâmbătă seara. De asemenea, duminică, tot în cadrul festivalului, reprezentanţii mai multor primării din România şi Moldova se vor reuni pentru a discuta despre programele de dezvoltare în diferite domenii finanțate de autoritățile de peste Prut, dar şi despre modalitățile de stabilire a parteneriatelor între autoritățile din cele două ţări.

”Peste două sute de aleși locali de pe ambele maluri ale Prutului își vor da întâlnire și vor avea ocazia să interacționeze, să se cunoască, să stabilească relații de parteneriat. Vor prezenta în detalii despre programele de finanțare ale statului român pentru primăriile din Republica Moldova și vor face un schimb de experiență pentru a ne ajuta reciproc”, a spus organizatorul, Corina Bezer.

De asemenea, în cadrul evenimentului, participanţii vor avea ocazia să-şi testeze şi capacităţile fizice. Doritorii vor putea face drumeţii în Codrii Moldovei, călătorii cu ATV-urile, se vor putea da cu tiroliana şa participa la curse cu obstacole. Pe teritoriul complexului va fi amenajată şi o zonă pentru copii.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, începând cu ora 11:00. Prețul biletului este de 70 de lei pentru o zi. Publika TV este partenerul media al festivalului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu