A mai apus o stea! Conducătorul artistic al Ansamblului de dansuri populare JOC, Vladimir Curbet s-a stins din viață

Embed:

A apus o stea de pe bolta culturii moldovenești. În această dimineață, la vârsta de 87 de ani, conducătorul artistic al Ansamblului de dansuri populare "Joc" și maestrul în balet Vladimir Curbet s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de către consilierul prezidențial Corneliu Popovici pe pagina sa de facebook.

Vladimir Curbet s-a născut în data de 5 decembrie 1930 în satul Susleni, raionul Orhei. A fost numit director artistic al Ansamblului "Joc" în anul 1958. 11 ani mai târziu, a fondat un studiou coregrafic și a insistat la autorități ca să fie deschisă catedra de coregrafie la Institutul de Arte, unde a predat patru ani. 

A îmbogățit repertoriul de dansuri al Ansamblului "Joc" după ce a colindat mai multe sate pentru a descoperit tradițiile moldovenilor. Colectivul condus de Vladimir Curbet a prezentat mai mult de 8.000 de spectacole în țară, dar și în peste 60 de țări cum ar fi Franța, Spania, Italia sau Germania.

Artistul emerit va fi înmormântat miercuri, în data de 13 decembrie, la Cimitirul Central de pe strada Armenească. Toţi cei care i-au aperciat creaţia sunt aşteptaţi în ziua funeraliilor, în holul Palatului Naţional, pentru a-şi lua rămas bun de la maestru

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu