A lăsat marfa și a încercat să fugă! ILEGALITĂŢILE comise de unii vânzători din capitală

Embed:

Carne de porc vândută în plină stradă şi peşte, fără acte de provenienţă. Asta au depistat inspectorii fiscali şi poliţiştii, în cadrul unei acţiuni de combatere a comerţului neautorizat

La apariţia inspectorilor, o femeie care vindea pește pe strada Albișoara a lăsat marfa și a încercat să fugă:

" - De ce fugiți de la locul de unde vindeți? - Dați-mi pace. - Stăpânul va răspunde la toate întrebările. -Îl aduce aici? -Cred că da, lua-ți microfonul."

Locuitorii capitalei spun că nu s-ar aventura să cumpere peşte din locuri neautorizate:

" Acesta care e mai viu se poate de luat, dar acesta care stă fără apă, așa pește nu aș lua. Nu cred că îl reîntoarce înapoi. Deodată pe loc te uiți, l-ai luat și gata."

"- Nu am cumpărat, mă tem să cumpăr. -Dar de ce vă uitați? - M-am uitat dacă el se mișcă, dacă e viu, dar mi-e frică să cumpăr."

O altă vânzătoare, care s-a ales cu amendă, vindea carne de porc fără acte de provenienţă. Marfa era păstrată pe podeaua unei camionete, în condiţii insalubre.

"La fața locului am stabilit că doamna desfășoară comerț cu carne de porc. Câțiva autorizație de comerț nu dispun. Transmitem materialul la Inspectoratul Fiscal care va stabili amenda în cazul dat", a spus ofițerul de sector, Oleg Rusu. 

Vânzătoarea nu a putut explica de unde are marfa:

"Purceii sunt sănătoși. Eu aici sunt de vreo cîteva zile, ajut băiatul meu. Eu vând alături legume și fructe. Băiatul m-a rugat să îl ajut cîteva zile."

Inspectorii fiscali spun că, în pofida amenzilor, comercianţii continuă să încalce legea.

"Au fost depistate mai multe cazuri de comerț a peștelui viu în stradă. Marfa comercializată nu dispune de documente de proveniență. Serviciul fiscal va continua să desfășoare activități în vederea depistării comerțului ilicit stradal și combaterea acestuia", a declarat șeful Direcției Antifraudă și Investigare Fiscală al IFPS, Dumitru Șubin.

Pe parcursul anului 2014, au fost înregistrate aproape cinci mii de cazuri comerț ilicit de mărfuri şi produse alimentare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu