A înviat din morţi: O femeie de 54 de ani a primit o nouă şansă la viaţă

Embed:
Poate spune că a înviat din morţi. O femeie de 54 de ani a primit o nouă şansă la viaţă, când nu mai era nicio speranţă. Ea suferă de o boală cronică a articulațiilor, care i-a provocat o afecţiune a pielii extrem de gravă. Medicii de la Spitalul Clinic Republican au folosit o terapie extracorporală și un tratament medicamentos, care au făcut minuni în cazul femeii.

Ana Cogarcea a ajuns la spital în stare foarte gravă, având afectate toate organele. După 11 zile de comă, femeia și-a revenit, iar acum urmează o perioadă lungă de reabilitare.

"Să vă spun cinstit, n-am avut speranță că o să scap cu zile, pentru că nu aveam aer și vedeam că nu mai pot respira", a spus pacienta, Ana Cogarcea.

Fiica femeii spune că nu mai spera ca mama ei să-şi mai revină.

"Nu-mi dădea nici o speranță nimeni. Chiar mulțumesc Domnului, pentru că într-adevăr a fost o minune pentru noi. Să vă spun sincer, foarte mari emoții am avut", a spus fiica pacientei Lucia Bursucova.

Specialiştii spun că cele mai afectate au fost cavitatea bucală, ficatul, rinichii și plămânii.

"Au apărut erupții cutanate extinse, sub formă de bule, necroză. Adică pielea vie cădea de pe ea pe arii extinse", a spus directorul  Clinicii de Anestezie și Terapie Intensivă, Victor Cojocaru.

Peste 50 de medici au muncit cot la cot ca să-i salveze viaţa femeii. Ei spun că nu au mai întâlnit până acum un asemenea caz.

"Cheia succesului a fost o conlucrare bine chibzuită între mai multe verigi. Aici vreau să zic că nu e succesul unui singur doctor, e succesul echipei"

Medicii spun că sunt surprinși de rezultat, riscurile de deces în acest caz fiind de 95 de sută.

"Acest caz este ceva deosebit. 90 la sută din pacienții care sunt internați în secția noastră, în terapie intensivă septică, sunt pacienți cu infecții care au deja mai multe insuficiențe de organe. Dar este un caz special, care a avut o evoluție pozitivă",  a spus şefa Secţiei Terapie intensivă și Chirurgie septică, Olga Cuşnir.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu