A înconjurat pământul singură cu barca la doar 16 ani

Embed:

Peste 50 de mii de oameni au întâmpinat sâmbătă la Sidney cea mai tânără persoană care a navigat singură în jurul lumii. La numai 16 ani, Jessica Watson a devenit un adevărat erou al Australiei. Adolescenta a călătorit şapte luni pe mare şi a luptat neasistată cu furtunile şi valurile uriaşe.

Oamenii s-au adunat pe ţărm de dimineaţă pentru a prinde un loc cât mai aproape de eroină. Pentru că barca Jessicăi e de culoare roz, oamenii, s-au îmbrăcat şi ei în haine de aceeaşi culoare. Când a ajuns la ţărm, Jessica Watson a păşit pe un covor de culoare roz şi a fost întâmpinată de părinţi şi de premierul australian Kevin Rudd.

Jessica a supravieţuit multor furtuni pe mare şi a fost martoră la valuri de peste 10 metri. Cea mai puternică furtună a ţinut 12 ore, însă adolescenta nu şi-a pierdut încrederea în barcuţa ei roz. Jessica Watson nu va putea intra în Cartea Recordurilor pentru că vârsta minimă necesară este de 18 ani, însă a reuşit să impresioneze o lume întreagă prin curajul de care a dat dovadă, navigând singură în jurul lumii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu