A încercat să treacă frontiera cu un permis de conducere ucrainean, FALS. Cum a motivat moldoveanul fapta sa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit, asupra unui bărbat, un permis de conducere fals, ce fusese procurat de la un cetăţean ucrainean, cu intenţia de a lucra ca şofer în Cehia.

La 7 august, în jurul orei 01:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru trecerea frontierei, pe sensul de intrare în România, pasager într-un microbuz marca Mercedes Vito, înmatriculat în Cehia, cetățeanul din Republica Moldova, Nicolae R., în vârstă de 34 de ani.

În urma unei verificări, asupra bărbatului, a fost găsit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, valabil pentru categoriile A, B şi C.

După verificările suplimentare s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Bărbatul a declarat că a primit documentul de la o persoană de sex masculin de origine ucraineană, ale cărei date de identificare nu le cunoaște şi intenţiona să îl folosească în Cehia, unde intenţiona să se angajeze ca şofer, dar nu deţinea permis de conducere.  

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu