A încercat să treacă frontiera cu acte false. Un moldovean, cercetat penal

La controlul trecerii frontierei de stat, un moldovean a prezentat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de către autoritățile competente ale Federației Ruse, cu indici rezonabili de falsificare. Incidentul a fost înregistrat de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Cahul.

În această dimineață, pe direcția ieșire din țară s-a prezentat un mijloc de transport de model Volkswagen Passat cu plăcuțele de înmatriculare lituaniene. Conducătorul auto de 27 de ani a oferit toate actele necesare pentru autorizarea trecerii frontierei de stat.

În timpul examinării documentelor, polițistul de frontieră a observat lipsa elementelor de protecție asupra permisului de conducere. Audiat, tânărul s-a eschivat de a comunica detalii despre cele depistate. Ulterior, acesta a decis să facă cale întoarsă, iar la volanul autoturismului s-a urcat un alt moldovean.

Ca urmare, actul a fost transmis pentru efectuarea expertizei tehnico-juridice, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud.

Dacă se va adeveri vinovăția, bărbatul riscă o amendă în mărime de până la 15 mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

loading...

Lasă un comentariu