A încercat să fugă de poliție cu țigări de contrabandă și a mers cu spatele 1 kilometru. S-au tras FOCURI DE ARMĂ (VIDEO)

Embed:

Un bărbat din Suceava a fost prins de polițiști după o urmărire de mai bine de un kilometru, timp în care acesta a mers cu utilitara în marșarier, în tentativa de a fugi de oamenii legii. 

Polițiștii îl bănuiau pe individ că transportă țigări de contrabandă, au încercat să-l oprească și au organizat astfel un filtru pe drumul național 2E, în localitatea Capu Codrului, județul Suceava. 

În momentul în care polițiștii au efectuat semnalele regulamentare de oprire, conducătorul auto a oprit brusc, după care a cuplat transmisia vehiculului în retur şi a efectuat manevra de mers cu spatele, spre Fălticeni, cu intenţia de a se sustrage controlului.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoutilitarei, acţiune ce s-a desfăşurat pe o distanţă de aproape1.500 metri, pe DN 2E, șoferul utilitarei rulând în viteză cu spatele, cu intenţia de a scăpa de echipajul de poliţie.

Întrucât conducătorul autoutilitarei nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de echipajul rutier, polițiștii au efectuat uz de armamentul din dotare, după ce în prealabil au efectuat somaţiile legale, prin intermediului sistemului acustic al autospecialei, trăgând şase focuri (trei de avertisment în aer şi trei asupra pneurilor autoutilitarei), fără a fi înregistrate victime omeneşti.

Autoutilitara nu a mai putut continua deplasarea, astfel că a pătruns cu spatele pe o stradă, unde a lovit gardul unei locuinţei, reuşindu-se aici blocarea vehiculului.

Persoana aflată la volan, un bărbat de 26 ani, din orașul Vicovu de Sus, a ieşit pe geamul portierei stânga a autoutilitarei şi a sărit în curtea unei locuinţe, încercând să fugă, dar a fost prinsă de polițiști, imobilizată şi încătuşată.

Autoutilitara era încărcată cu 2.092.720 de țigarete de provenienţă extra-comunitară, constatându-se, în urma verificărilor, că fusese și radiată din circulaţie la data de 28.12.2018. Totodată, s-a stabilit că plăcuțele cu numere de înmatriculare sunt atribuite unui alt vehicul.

Bărbatul de 26 de ani a fost reținut și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

În această dimineață, la sediul depozitului de unde a fost încărcat transportul interceptat, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul Fraude Vamale din cadrul I.P.J. Suceava, sprijiniți de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, au desfășurat o percheziție. Aici au fost descoperite peste 3.000.000 țigarete de contrabandă, ce au fost confiscate.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale şi luării măsurilor legale ce se impun.

loading...

Lasă un comentariu