A început VACANŢA de VARĂ. Recomandările poliţiei pentru copii şi părinţi

Embed:

Poliţia şi salvatorii îndeamnă la vigilenţă maximă în perioada vacanţei şi le cer părinţilor să fie cu ochii în patru. Solicitarea vine în urma tragediilor produse în ultimele zile, soldate cu decesul mai multor copii.

"Este o rugăminte și o chemare a noastră și doar în acest caz avem o sută de procente garanție că copii vor rămâne în viață și vor fi nevătămați pe această pe această perioadă", a declarat Alexandru Pînzari, șeful IGP.

Polițiștii îi îndeamnă pe părinți să monitorizeze atent și site-urile pe care copiii lor le accesează.

"Să fie atenți la utilizarea gadgeturilor electronice, site-urile care le vizitează și împrejurările în care se află. Părinții trebuie să verifice toate activitățile copiilor săi", a spus Alexandru Pînzari, șeful IGP.

În acelaşi timp, salvatorii îndeamnă părinţii să supravegheze copii atunci când merg la scăldat cu ei.

"Este important ca copiii să meargă la scăldat însoțiți de cei maturi, iar cei maturi să nu consume băuturi alcoolice pe plajă. Este indicat ca copii să fie asigurați și securizați când merg la bunici. Vorbim de imprudența cu focul deschis sau jocul copiilor cu focul", a menționat Liliana Pușcașu, ofițer de presă al IGSU.

Potrivit IGSU, de la începutul anului s-au produs peste 700 de incendii în care și-au pierdut viața șapte copii. În aceeași perioadă, trei minori s-au înecat. Statistica mai arată că în primele patru luni au avut loc 92 de accidente rutiere cu implicarea copiilor, în urma cărora trei au murit, iar 79 s-au ales cu traumatisme. În orice situație de risc, oamenii sunt îndemnați să sune la 112.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu