A început SĂDIREA SEMINŢELOR ÎN SERE. Când vor ajunge pe mesele oamenilor primele legume moldoveneşti

Embed:

Deși suntem în plină iarnă, lucrul în sere a început deja. Agricultorii sădesc seminţele, astfel încât, până la sfârşitul lunii martie, primele legume moldoveneşti să ajungă pe mesele oamenilor. Potrivit agricultorilor, în acest an, preţul seminţelor de import a crescut cu 20 la sută. În aceste condiţii, şi preţul legumelor ar putea fi mai mare.

După câteva luni de pauză, la o seră din satul Bardar, raionul Ialoveni, lucrul este în toi. Muncitorii au început să sădească seminţele, care au fost aduse din Olanda:

"Se începe tehnologia de la semănatul seminţelor. Noi ne-am axat pe cultura de castraveţi. Avem la dispoziţie două zile pentru a semăna 110 - 120 de seminţe".

Fiecare seminţă este sădită manual:

"Noi iaca punem în fiecare gaură câte o seminţă şi altă femeie le acoperă, fiecare lucrează cu procedura ei".

"După ce sunt semănate, seminţele sunt irigate şi puse la germinare şi creştere, la o temperatură optimă. Astfel, după treizeci de zile, răsadul va fi gata de plantat".

Agricultorul spune că secretul legumelor proaspete şi pline de vitamine, nu constă doar în vremea favorabilă, ci şi în îngrijirea corectă a plantelor:

"Suntem dotaţi cu un sistem performant de irigare, care automat calculează normele şi cantităţile de îngrăşăminte, pentru a fi udat răsadul dat".

Pentru ca legumele să crească în pofida frigului de afară, temperatura din seră este asigurată de două cazane.

Deşi munca în sere abia a început, muncitorii aşteaptă o recoltă bogată.

"Foarte buni. Sunt buni şi la conserva, şi la mâncat, şi la salate, la tot. Primii noi îi mâncăm. Toţi copiii să-i mânânce că noi nu punem nitraţi", a declarat Victor Pisică, tehnician agricol.

În serile din ţară va fi roadă până în luna noiembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu