A ÎNCEPUT PROCESUL REVOLUŢIEI: Fostul preşedinte Ion Iliescu nu a venit la ICCJ

Embed:

A început procesul Revoluţiei din România, la 30 de ani de la sângeroasele evenimente soldate cu răsturnarea regimului comunist. Fostul preşedinte de la Bucureşti, Ion Iliescu, principalul personaj în acest dosar, acuzat de crime împotriva umanităţii, nu s-a prezentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti, considerând că nu este necesar.

Avocatul fostului lider de la Cotroceni a declarat pentru presa română că la faza preliminară a procesului nu este obligatorie prezenţa lui Iliescu şi a adăugat că au fost depuse mai multe cereri la dosar.

Apărătorul lui Iliescu susţine că actul de acuzare nu reflectă corect faptele şi că probele nu au fost administrate legal de procurori.  La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au venit şi 700 de oameni, între care victime sau urmaşi ai celor ucişi în timpul Revoluţiei din 1989. Unora dintre ei li s-a făcut rău şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pe lângă fostul preşedinte Ion Iliescu, în dosar au fost puşi sub acuzare  fostul premier, Petre Roman şi  fostul prim-vicepremier, Gelu Voican Voiculescu.  Cei trei au condus Consiliul Frontului Salvării Naţionale, organul care a exercitat puterea executivă şi legislativă în România,  după înlăturarea de la putere a lui Nicolae Ceauşescu.

Procurorii au probe care demonstrează că după fuga lui Ceauşescu, începând cu seara de 22 decembrie 1989 în România a fost organizată o diversiune militară soldată cu peste 1100 de morţi, peste 3300 de răniţi şi importante distrugeri materiale.

loading...

Lasă un comentariu